Henk Frederiks (midden) van de Flevoruiters werd Sportman van het Jaar 2015 in de Noordoostpolder
Henk Frederiks (midden) van de Flevoruiters werd Sportman van het Jaar 2015 in de Noordoostpolder Annalies Potters

Mooie overwinningen voor Corne van Zanten en Henk Frederiks

Sport

DRONTEN - Corne van Zanten won zondag met zijn paard Extra Vaillant een eerste prijs in het springen klasse Z tijdens het concours hippique in Sneek. Henk Frederiks pakte zaterdag op het CSI in Asten met de negenjarige merrie Corina de zege in de Stal Mulhoeve Prijs. Henk en Corina bleven foutloos.

Verslag Flevoruiters:

Zaterdag werd bij de Heuvelruiters in Wezep de tweede springselectie dag van de kring georganiseerd. De familie Hanse was richting Wezep gereden. Babette mocht daar met haar B-pony Snoopy in de klasse B de spits afbijten. Zowel het basis parcours als de barrage sprongen ze foutloos rond en met 76,5 stijlpunten mochten Babette en Snoopy de eerste prijs mee naar huis nemen.

,,Wat Babette kan moet mij ook lukken’’, zei Maud. Met haar D-pony Country Boy in de klasse L springen reden ze voor wat ze waard waren. Maud en Country Boy sprongen een dubbel foutloos parcours in een scherpe tijd. Toch werden zij er door clubgenoten Esther Lammerts nog net afgereden. Met de derde prijs was Maud ook heel tevreden.

Toen snel op C-pony Summer om in de klasse M te springen. In dit basisparcours bleven Maud en Summer keurig foutloos. Helaas was Maud in de barrage even het parcours kwijt maar met nog een tweede prijs ging ook Maud tevreden naar huis terug. In de klasse L won Esther Lammerts met haar D-pony Zero in een dubbel foutloos parcours met de snelste tijd de eerste prijs.

Wezep

Kim Schinkel ging deze keer met haar vader naar Wezep. Ze sprong met haar C-pony Fabiola een foutloos basisparcours met 72 punten in de klasse B. Helaas in de barrage sprongen zij er een balkje af en dat leverde de tweede prijs op. Na een gezellige ochtend heel tevreden weer naar huis!

In de klasse B categorie D/E waren er twee prijzen voor de Flevoruiters. Kirsten Rijpkema sprong met haar D-pony van den Hout’s Sumira in een dubbel foutloos gesprongen parcours naar de eerste prijs toe. De vijfde prijs in deze categorie was voor Elise Geschiere met haar D-pony Sweet Melody. Elise en Sweet Melody bleven dubbel foutloos en kregen 79 punten voor stijl.

Lelystad

Michelle de Waard ging zaterdag met haar paard dressuurrijden bij X-tern in Lelystad. De bodem was hard maar Enjoy deed weer enorm zijn best. Met twee fijne proeven van tweemaal 190,5 punten die goed waren voor een tweede en een eerste prijs hebben Michelle en Enjoy de laatste punten in de klasse B binnengehaald. Nu op naar de klasse L1.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 11 juni in Wezep
Babette Hanse - B-pony Snoopy - springen klasse B - 1ste prijs
Kim Schinkel - C-pony Fabiola - springen klasse B - 2de prijs
Kirsten Rijpkema - D-pony van den Hout’s Sumira - springen klasse B - 1ste prijs
Elise Geschiere - D-pony Sweet Melody - springen klasse B - 5de prijs
Esther Lammerts - D-pony Zero - springen klasse L - 1ste prijs
Maud Hanse - D-pony Country Boy - springen klasse L - 3de prijs
Maud Hanse - C-pony Summer - springen klasse M - 2de prijs

Wedstrijd op zaterdag 11 juni in Lelystad
Michelle de Waard - paard Enjoy Quikley MDW - dressuur klasse B - 2de en 1ste prijs

Wedstrijd CH Sneek op zondag 12 juni
Corne van Zanten - paard Extra Vaillant - springen klasse Z - 1ste prijs en 3de prijs