Eric Daniëls (links) op de gang in gesprek met de vertegenwoordiger van B en W (op verzoek van de gemeente Dronten onherkenbaar gemaakt).
Eric Daniëls (links) op de gang in gesprek met de vertegenwoordiger van B en W (op verzoek van de gemeente Dronten onherkenbaar gemaakt). ©maartenheijenk.nl

Vertegenwoordiger B en W klapt volledig dicht bij verdediging ‘Polenhotel’

Gemeente

DRONTEN - De behandeling van de ruim 300 bezwaren van omwonenden tegen de komst van een ‘Polenhotel’ aan De Morinel kreeg vanmiddag een bizarre wending. Nadat vier advocaten de bezwaren van de bewoners hadden verwoord, was het de beurt aan B en W om zich te verdedigen. De vertegenwoordiger van het college klapte op dat moment echter volledig dicht. Wat restte was een geïmproviseerde zitting.

,,Ik eh, eh… ik moet even stoppen’’, stamelde de woordvoerder van het gemeentebestuur. Voorzitter Irma van der Sloot van de bezwaarschriftencommissie kon niets anders dan de hoorzitting schorsen. Na enkele minuten werd de bijeenkomst voortgezet zonder deze hoofdpersoon. ,,Hij is niet goed en kan de zitting niet hervatten’’, zei Van der Sloot.

Black-out

Volgens de gemeente had de afgevaardigde van B en W een ‘black-out’ gekregen. Verschillende bezwaarmakers zochten het in een complottheorie. Daarbij had het gemeentebestuur de schijn tegen. De enige die namelijk samen met de ambtenaar de zaal in het gemeentehuis verliet was Eric Daniëls, de eigenaar van het ‘Polenhotel’. Op de gang vond geen hulpverlening plaats. Beide heren startten daar een gesprek.

Toen boze bewoners van De Morinel daartegen bezwaar maakten, spoedde ook mevrouw Van der Sloot zich naar de gang. Zij stuurde de omwonenden weg en ook de heer Daniëls werd verzocht verderop te gaan staan.

Schriftelijk voortgezet

Een kort onderonsje tussen de voorzitter en de vertegenwoordiger van het college leidde tot de beslissing dat de vergadering zonder hem werd hervat.

Een minder ingevoerde ambtenaar nam de zaken waar. Hij kon lang niet alle vragen van de commissie beantwoorden. Irma van der Sloot stelde daarom voor de zitting schriftelijk voort te zetten. Daar konden alle betrokkenen zich gezien de omstandigheden in vinden.

Dossier De Morinel

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 15 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 15 uur geleden