Instructrice Yvette Wiers (2e van rechts) met onder andere de eigenaressen van dansschool Joy-4All.
Instructrice Yvette Wiers (2e van rechts) met onder andere de eigenaressen van dansschool Joy-4All. EHBO-vereniging Dronten

EHBO-vereniging leidt 12 mensen op in reanimatie en AED

Algemeen

DRONTEN - Voor de tweede keer dit jaar heeft de EHBO Vereniging Dronten een groep inwoners opgeleid in reanimatie en AED-gebruik. Eerder dit jaar behaalden 18 Drontenaren het certificaat, gisteren werden daar in De Meerpaal nog eens 12 aan toegevoegd.

Tijdens de cursus reanimatie en AED-bediener leren de deelnemers hoe ze kunnen vaststellen of ze een reanimatie mogen starten en hoe ze het in de praktijk aanpakken. Ook wordt uitgelegd hoe ze een AED moeten bedienen en waar ze op moeten letten als ze een defibrillator gebruiken.

De cursus bestaat uit twee lesavonden van twee uur. Bij voldoende animo wordt er in februari 2017 een nieuwe cursus gegeven.

EHBO-cursus

In oktober wordt er in Dronten een beginnerscursus EHBO gehouden. Ook hierin krijgen reanimatie en AED-gebruik een belangrijke plaats. Deze cursus is bedoeld voor de hele gemeente Dronten en wordt bij toerbeurt georganiseerd door één van de drie EHBO-vereningen.

Deze cursus start 3 oktober van om acht uur in de Open Hof. Het examen vindt plaats in februari.

EHBO-vereniging Dronten