Lisanne van der Heide in actie.
Lisanne van der Heide in actie. Zuiderzeezwemmers

Lisanne van der Heide vierde bij 10 kilometer in open water

Sport

VRIEZENVEEN - Lisanne van der Heide van de Zuiderzeezwemmers is zaterdag als vierde geëindigd bij de eerste open-waterwedstrijd van het nieuwe seizoen. Ze volbracht de tien kilometer in 2 uur en 19 minuten.

Afgelopen zaterdag startte traditioneel het open-waterzwemseizoen in Vriezenveen. Hier werd gezwommen in het kanaal tussen Vriezenveen en Vroomshoop. De Zuiderzeezwemmers waren met 5 wemmers goed vertegenwoordigd op de 10 kilometer vrijeslag. Zij hadden de afgelopen weken veel getraind in zwembad Overboord, maar ook regelmatig in Lage Vaart.

Finish gehaald

Alle vijf de Zuiderzeezwemmers haalden de finish. Lisanne van der Heide zwom het grootste gedeelte gelijk op met twee heren. Deze heren hadden uiteindelijk geen antwoord op haar versnelling bij de 8 kilometer. Ze finishte in het damesklassement als vierde in 2 uur en 19 minuten. Leonie Nijenhuis, een verwoed schoolslagzwemster, had ruim 3 uur en 3 minuten nodig voor de tien kilometer.

Bij de heren was Gerko Versluis de snelste Zuiderzeezwemmer. Hij eindigde op de veertiende plaats en volbracht de tien kilometer vrijeslag in 3 uur en 1 minuut. Remco Veerkamp deed er 3:26 over en Adri Pasman 3:46.

 De vijf open-waterzwemmers