Wethouder Dirk Minne Vis en werkzoekende Wil van den Dungen bij de nieuwe site van de gemeente.
Wethouder Dirk Minne Vis en werkzoekende Wil van den Dungen bij de nieuwe site van de gemeente. ©maartenheijenk.nl

Werkzoekenden uit Dronten kunnen zich presenteren op site gemeente

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft een nieuwe website, waarop werkzoekenden zich kunnen presenteren. Wethouder Dirk Minne Vis hoopt dat mensen op deze manier in hun eigen regio sneller aan werk worden geholpen. Dronten is de eerste gemeente in Flevoland die is gestart met zo’n site.

Dronten telt volgens de wethouder ruim 630 werkzoekenden. De gemeente is sinds begin vorig jaar voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor het aan werk helpen van die mensen. Uit gesprekken met werkgevers heeft de heer Vis sindsdien begrepen dat een website met een overzicht van werkzoekenden hierbij zou kunnen helpen.

Dronten.zoektcollega.nl

De site dronten.zoektcollega.nl is ontwikkeld naar het voorbeeld van bijvoorbeeld Arnhem, Tilburg en Druten. Werkzoekenden kunnen op basis van vrijwilligheid besluiten om hun profiel en cv op die site te zetten plus eventueel een foto. In de toekomst kan de website worden uitgebreid met filmpjes, waarop de mensen zichzelf presenteren.

,,Het blijkt een hardnekkig misverstand te zijn, dat zich onder de werkzoekenden geen goed geschoolde mensen bevinden’’, zo motiveert Dirk Minne Vis het nieuwe initiatief. Op de site staan alleen mensen die in de ogen van de gemeente ‘jobready’ zijn. Op dit moment zijn dat er ruim 30. Dat aantal moet de komende maanden fors worden uitgebreid.

Hetzelfde als LinkedIn?

Doet de site dronten.zoektcollega.nl niet hetzelfde doet als LinkedIn.com? ,,Veel werkzoekenden hebben geen LinkedIn’’, antwoordt gemeente-ambtenaar Denise Caljé. Een voordeel van de gemeentelijke site is, dat de mensen geholpen worden door hun werkcoach. Bedrijven die contact zoeken met een werkzoekende, worden ook doorverwezen naar de werkcoach.

Wil van den Dungen was één van de eersten die zich aanmeldde voor de site. ,,Je wilt graag aan het werk, je hebt genoeg ervaring, maar je krijgt afwijzing op afwijzing’’, vertelt zij, ,,Toen ik van mijn coach hoorde van deze mogelijkheid, wilde ik graag meewerken. Ik pak alles aan. Bovendien wil ik graag in Dronten aan het werk, dan kan ik alles op de fiets doen.’