De gemeente volstond tot voor kort met waarschuwingen.
De gemeente volstond tot voor kort met waarschuwingen. Ā©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten gaat fietsen en bromfietsen na 3 weken verwijderen

Gemeente

DRONTEN - B en W van Dronten gaan strenger optreden tegen fietsen en bromfietsen die lange tijd ergens geparkeerd staan. Na drie weken worden ze beschouwd als ā€˜weesfietsā€™ en kunnen ze worden weggehaald. De maatregel is vooral bedoeld voor de omgeving van het station, maar ook voor het centrum van Dronten. Rondhangende fietsen en brommers zorgen daar volgens het gemeentebestuur voor steeds meer overlast.

Op initiatief van het CDA besloot de gemeenteraad in maart dat er strenger moest worden opgetreden tegen weesfietsen. De raad wilde iedere rijwielstalling Ć©Ć©n keer per jaar opruimen. B en W gaan in het deze week vastgestelde beleid een stuk verder.

Wrakken

Een fiets of een bromfiets die door de toezichthouders van de gemeente als ā€˜wrakā€™ wordt gezien, wordt meteen verwijderd. Een (brom)fiets die fout geparkeerd staat, krijgt een sticker. Staat-ie er 24 uur later nog steeds, dan ruimt de gemeente zoā€™n fiets op.

Bestaat het vermoeden dat een fiets of brommer heel lang op dezelfde plek staat, dan komt er een label aan de fiets. Daarmee kan worden geconstateerd of een fiets van zijn plek is geweest. Blijft de fiets of brommer langer dan 21 dagen staan, dan komt er een sticker op met de mededeling dat de fiets na twee dagen wordt verwijderd.

Terugkopen voor ā‚¬ 25

Verwijderde fietsen worden in principe 13 weken opgeslagen bij de gemeentewerf. Meldt de eigenaar zich, dan kan deze ā€˜m terugkrijgen na betaling van de gemaakte kosten: ā‚¬ 25 voor een fiets en ā‚¬ 100 voor een brommer. Daarbij moet wel worden aangetoond dat iemand daadwerkelijk de eigenaar is. Een kapotgemaakt slot wordt door de gemeente niet vergoed.

Claimt niemand een opgeslagen fiets of brommer, dan wordt deze na 13 weken verkocht, vernietigd of weggegeven.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 7 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 7 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 8 uur geleden