Jan Klopman (CDA)
Jan Klopman (CDA) ©maartenheijenk.nl

CDA vraagt aandacht voor continuïteit buurtsportcoaches

Sport

DRONTEN - ,,Het CDA vindt sport en bewegen een belangrijk onderdeel van onze samenleving en de inzet van de buurtsportcoaches werpt zijn vruchten af’’, zei fractievoorzitter Jan Klopman deze week in de gemeenteraad. Het project Sport in Dronten heeft echter nog steeds een voorlopig karakter en dat staat de christen-democraten niet aan.

De buurtsportcoaches worden voor 40% betaald door het rijk en voor 60% door de gemeente. De rijksbijdrage is echter niet structureel en daarom geeft de gemeente de sportmedewerkers geen vaste baan. Het heeft de afgelopen periode geleid tot het ontslag van verschillende buurtsportcoaches. Zij zijn vervangen door andere tijdelijke krachten.

Voor langere tijd

Het CDA hoopt dat er een einde komt aan die onzekere situatie: ,,Wij vinden dat er gekeken moet worden om dit project voor langere tijd beschikbaar te houden.’’

Wethouder Ton van Amerongen zei in een reactie dat ook hij het jammer vindt dat er geen structureel geld voor dit project is. Hij betreurde het met name dat de coördinator van de buurtsportcoaches geen verlenging van haar contract heeft gekregen.