Daan van Winsen
Daan van Winsen Piet Hein Ankersmit (FMK)

Concertreis Flevo’s Mannenkoor naar Duitsland is gered

Cultuur

DRONTEN - De organisatie van de concertreis naar Duitsland van Flevo’s Mannenkoor, die op het programma staat voor mei 2017, kwam begin dit jaar in de problemen toen de touroperator failliet ging. ,,De organisatie was al ver gevorderd en werd op dat moment helemaal teruggeworpen’’, aldus het koor. Inmiddels is alles weer op orde dankzij een overeenkomst met Márion Reizen uit Dronten.

Het Flevo’s Mannenkoor heeft in het verleden al meerdere meerdaagse concertreizen naar het buitenland gemaakt. Steden als Praag, Münster, Albachten, Straatsburg en Trier zijn bezocht.

Rattenvanger

Dit keer gaat het koor met een gezelschap van 120 personen naar Duitsland. Op 27 mei wordt er samen met het Politiekoor Hameln (de rattenvangerstad) een benefietconcert gegeven in de Hameler Münster St. Bonifatius Kirche. Op 29 mei volgt er in Albachten een concert met het bevriende koor MGV Albachten in het Haus der Begegnung.

Nu de trip dankzij Márion Reizen toch door kan gaan, heeft de reiscommissie de afgelopen maand een ‘voorreis’ gemaakt. ,,Het ziet er allemaal piekfijn uit’’, was de conclusie.

Meerpaaldagen

Het eerstvolgende optreden van het Flevo’s Mannenkoor in Dronten is tijdens de Meerpaaldagen op vrijdag 12 augustus in het kader van de seniorenmiddag in de grote tent op het Redeplein.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden