VraagelkaarcafƩ Swifterbant
VraagelkaarcafƩ Swifterbant Teis Elferink

Vraagelkaar: ,,Enthousiasme geeft cafƩ Swifterbant zonnig tintje''

Swifterbant

SWIFTERBANT - In De Hoeksteen verzamelden zich vanmiddag bijna honderd bezoekers. Tijdens het VraagelkaarcafƩ, georganiseerd door de beweging Vraagelkaar in samenwerking met de gemeente, Mantelkring, Meerpaal Welzijn en mede mogelijk gemaakt door Shortgolf, de winkeliersvereniging en Albert Heijn, lieten bijna honderd bezoekers de zon in de knusse ruimte te schijnen.

Verslag Vraagelkaar.nl:

Tijdens de presentatie van Liane Wolfert van Mantelkring komt de eerste verbinding tot stand. Ludwina biedt aan om bij de man van Corry te blijven, zodat zij heerlijk mee kan wandelen met andere mantelzorgers tijdens de wekelijkse wandeling.

Liane slaat een kreet van vreugde en de sfeer is meteen gezet. Ook bij de andere bezoekers borrelen de vragen en het aanbod op tijdens de presentatie van Janet Turkstra over Vraagelkaar. De Inspiratieworkshop komt dan ook als geroepen.

Alle leeftijden

Direct worden hier verbindingen gemaakt tussen Swifterbanters van alle leeftijden. Zo gaat Atty (79) gezellig naar de markt met Dijana (29) en worden er afspraken gemaakt om te haken, naar een concert te gaan en te zwemmen. Ze hebben direct een afspraak geprikt voor aanstaande woensdag, waardoor Atty tijdens het hele cafe lang glundert van oor tot oor.

Dijana regelt op haar beurt voor vijftig gezinnen kinderkleding, maar durft zelf eigenlijk geen kleding of speelgoed voor haar 2,5-jarige dochtertje te vragen. Dankzij de Vraagelkaar Inspiratieworkshop durft ze toch haar vraag te delen en kan ook zij een sprankje geluk ervaren. Ook de Pakistaanse Naima die sinds drie maanden in Dronten woont is nog op zoek naar wat spulletjes en biedt spontaan aan om heerlijk te koken.

Studenten

Tijdens de cafƩs laten de vrouwen hun nagels lakken door studenten van het Almere College en Landstede Zorg en Welzijn, terwijl de mannen lekker een spelletje spelen.

Ook sluiten inwoners aan bij het KookCafe waar ze heerlijke kaashapjes maken, die meteen een succes zijn. ā€œHeb je al een kaashapje geproefd? Die zijn zelfgemaakt. En zo lekker. Echt zo lekkerā€, roept een bezoeker naar haar vriendin.

Ondertussen worden ook andere nieuwsgierige deelnemers van het ICT-cafe en Haak- en Breicafe gelokt door de heerlijk geurende hapjes en soep. Tijd voor lunch! Er zijn ruimschoots voldoende broodjes, glazen melk en sap en koppen soep, die door de studenten met een glimlach worden uitgedeeld.

Tijdens de lunch worden de nieuwe verbindingen besproken: ā€œIk ga binnenkort naar het mannenkoor in Dronten en heb er nu al zin in!ā€ en ā€œIk hoop dat ik iemand vindt die met mijn man over countrymuziek wil pratenā€ zijn slechts voorbeelden. Met een voldaan gevoel gaan de deelnemers dan ook weer naar huis; het inmiddels zonovergoten dorp in.

Sprankjes geluk

Vraagelkaar is een beweging vol sprankjes geluk. Wilt u graag wandelen, fietsen of een kopje koffiedrinken met iemand? Af en toe een spelletje doen of heel graag eens met een ander naar het theater? Dat kan.

Via Vraagelkaar komt u met mensen in contact die dit ook willen. Leden van Vraagelkaar ondersteunen ook mensen die dat kunnen gebruiken. Kortom: Vraagelkaar is voor iedereen en lekker spontaan!

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 11 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 11 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 12 uur geleden