Vuurtoren Urk
Vuurtoren Urk ©maartenheijenk.nl

Dronten werkt weer mee aan Urker haven op Dronter grondgebied

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Urk wil graag een buitendijkse haven bouwen, omdat de huidige haven te klein is. Die nieuwe haven is gepland op grondgebied van Dronten en de Noordoostpolder. De gemeente Dronten was de laatste jaren niet betrokken bij de plannen, maar zit inmiddels weer met Urk aan tafel.

De gemeente Dronten staat positief tegenover de plannen van Urk. Toch kwam er twee jaar geleden een einde aan de gesprekken, omdat de gemeente Dronten niets voelde voor alle gedoe rond het veranderen van de gemeentegrenzen. De Noordoostpolder en Urk zagen dat juist wel zitten.

Dronten krijgt haar zin

In februari heeft de provincie besloten dat de Urker haven van ‘provinciaal belang’ is en sindsdien wordt er weer gepraat met de gemeente Dronten. Daarbij heeft Dronten haar zin gekregen, omdat ook de provincie vindt dat een formele grenscorrectie niet nodig is.

De gemeente Dronten laat de gemeenteraad nu weten loyaal mee te werken aan de komst van de haven: ,,We werken samen met betrokken gemeenten en de provincie Flevoland om realisatie mogelijk te maken.’’

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden