De locatie van de 28 zorgappartementen.
De locatie van de 28 zorgappartementen. Gemeente Dronten

Appartementen voor 28 verstandelijk gehandicapten aan Beursstraat

Algemeen

DRONTEN - De Omega Groep uit Zwolle wil samen met bouwbedrijf Van der Steeg uit Genemuiden 28 zorgappartementen bouwen aan de Beursstraat in Dronten-west. De plannen staan nog in de kinderschoenen, maar B en W hebben al wel besloten mee te werken. Voorwaarde is dat het de gemeente Dronten niets mag kosten.

De appartementen zijn volgens het plan van de Omega Groep bedoeld voor mensen met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking. Daarbij richt de zorgorganisatie zich vooral op mensen uit Dronten.

Buurtwinkelcentrum

Het moet een appartementengebouw worden met drie verdiepingen en een eigen parkeervoorziening. Het gemeentebestuur is blij met dit initiatief: ,,Want het kan de aanzet vormen voor een verdere ontwikkeling van het buurtwinkelcentrum in Dronten-west.’’

Door de economische crisis is er al lange tijd niet gebouwd aan de Beursstraat. ,,Dit plan vormt het begin van de ontwikkeling van het noordelijk en oostelijk deel’’, verwachten B en W. Het ontwerp moet in de ogen van het college goed ingebed worden in de plannen voor de waterkant van de Beursstraat.

Niet meebetalen

Volgens B en W speelt het initiatief in op de behoefte van verstandelijk gehandicapten aan een kleine woning; een studio of appartement. Wel stelt de gemeente nadrukkelijk niet te gaan meebetalen: ,,We willen niet de verwachting wekken dat de gemeente Dronten plaatsen voor beschermd wonen gaat inkopen. Dit behoort namelijk niet tot onze verantwoordelijkheid.’’

In de voorwaarden van de gemeente staat dat cliënten van buiten de gemeente alleen kunnen instromen op basis van de Wet Langdurige Zorg. Dit betekent dat het Rijk hun kosten betaalt.