Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Indeling competitie wekt verbazing bij BAS: “Wie verzint dit?”

Sport

BIDDINGHUIZEN – De verbazing is groot bij BAS Voetbal. De club speelt volgend jaar wederom in de derde klasse B, alleen heeft die competitie een transformatie ondergaan. Vooral de vier clubs uit het district west zorgden in Biddinghuizen voor openvallende monden.

Het had zo mooi kunnen zijn. De derde klasse B leek door degradaties van Zeewolde, ’t Harde en FC Horst een zeer regionaal karakter te krijgen, met veel derby’s in het verschiet. Maar vrijdag bleek plots alles anders. De KNVB publiceerde vrijdagochtend de competitie-indeling en van een zeer regionaal karakter is geen sprake meer.

Almere, Amersfoort en Baarn

Ja, Zeewolde, FC Horst en EFC ’58, ze zitten nog wel in de competitie. De vier clubs uit het district west I, daar was echter geen rekening mee gehouden. Buitenboys en Waterwijk uit Almere spelen plots in 3B en dat geldt ook voor TOV uit Baarn en VOP uit Amersfoort. Ploegen als ESC, DSV ’61 en VSCO ’61 zijn daarom naar 3C gegaan.

"Niet voor ogen"

Op de Facebook-pagina van BAS vragen mensen zich af wie de indeling verzonnen heeft. Assistent-trainer Bas de Raat vindt het vooral jammer, zo zegt hij. “Het is niet de competitie die we voor ogen hadden. Op basis van toeschouwers en kantine-inkomsten zou een competitie met ESC, VSCO, ’t Harde en DSV het meest ideaal zijn.”

Zeker voor de eigen aanhang is het geen pretje, zo denkt De Raat. “We moeten nu verder gaan reizen en dat geldt dus ook voor onze supporters. We hadden anders gehoopt, maar helaas heeft de KNVB dit besloten.”

Kijk hier voor de complete indelingen van de Drontense voetbalclubs.