Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Vrouw uit Dronten aangehouden na dodelijk ongeval op A27

112

DRONTEN - De politie heeft een 24-jarige vrouw uit Dronten aangehouden na een ongeval op de A27, waarbij een 58-jarige man uit Lelystad om het leven kwam. ,,Vermoedelijk reed de bestuurster uit Dronten met verhoogde snelheid over de A27 en raakte de auto van de Lelystedeling’’, aldus de politie.

De aanrijding gebeurde de afgelopen nacht even na middernacht. Ter plaatse zagen agenten een auto die over de kop geslagen was: ,,In eerste instantie leek het te gaan om een eenzijdig ongeval. De bestuurster uit Dronten was uit de auto gekomen en was goed aanspreekbaar. Met onbekend letsel werd zij naar een ziekenhuis gebracht.’’

Verderop in de sloot

Bij onderzoek in de omgeving zagen de agenten echter ook nog een bandenspoor in de berm dat ineens ophield: ,,In de omgeving troffen zij echter geen auto aan. Een takelwagen kwam om het voertuig van de vrouw weg te takelen. Op dat moment werd een auto ontdekt die tientallen meters verderop in de sloot lag.’’

De auto lag op de kop in het water achter een rietkraag. Doordat het donker was en het zicht door de rietkraag werd ontnomen, was de auto niet eerder gezien. Bij de auto lag een 58-jarige man uit Lelystad. Een traumahelikopter landde maar de man bleek overleden.

Duikers zochten in het water naar mogelijk meer slachtoffers. Die werden niet gevonden.

Als het ware gelanceerd

De politie vermoedt dat de auto uit Dronten de Lelystedeling heeft geraakt: ,,Die werd als het ware gelanceerd en kwam vervolgens op de kop in het water terecht.’’ Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.