De Samenloop voor Hoop van vorig jaar.
De Samenloop voor Hoop van vorig jaar. ©maartenheijenk.nl

Samenloop voor Hoop verhuist in 2017 naar het Redeplein in Dronten

Algemeen

DRONTEN – De Samenloop voor Hoop wordt volgend jaar op het Redeplein gehouden. Na de succesvolle editie van vorig jaar rond het hoofdveld van Asv Dronten kondigde toenmalig voorzitter Georges Serpenti de verhuizing al aan.

De Samenloop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette, georganiseerd in samenwerking met het KWF. De editie van volgend jaar wordt gehouden in het weekeinde van 20 en 21 mei.

Uitdaging

Voorzitter Nico Vollebregt ziet het als een uitdaging om de loop in het centrum van Dronten te realiseren. Hij hoopt dat zich minimaal 40 teams aanmelden. Naast het wandelen komen er op het plein kraampjes waar men spullen, eten en drinken kan kopen. Ook wordt er gezorgd voor muziek.

De totale opbrengst van de Samenloop voor Hoop gaat naar het KWF. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar kanker. Daarnaast wordt in overleg met het KWF het Toon Hermans Huis Dronten ondersteund. Dit is een inloophuis voor mensen met kanker, waar ook naasten of familieleden terecht kunnen voor een praatje of om een kopje koffie te drinken.

Aanmelden: www.samenloopvoorhoop.nl