Provinciehuis Lelystad.
Provinciehuis Lelystad. provincie Flevoland

Gemeente Dronten wijst plan provincie voor brug over Lage Vaart af

Gemeente

DRONTEN ā€“ Het ontwerp van de provincie Flevoland voor een nieuwe brug over de Lage Vaart is door de gemeente Dronten afgewezen. B en W volgen hiermee het advies van de welstandscommissie. Deze commissie constateert dat de brug niet voldoet aan het ā€˜beeldkwaliteitsplanā€™ dat door de provincie zelf is opgesteld.

Voor de aanleg van de Passage Dronten ā€“de parallelweg langs de Dronterringweg bij Drontenā€“ moet de provincie viaducten bouwen over de Colijnweg en Rendierweg. Deze ontwerpen zijn door de gemeente Dronten goedgekeurd.

Besparing van 2 ton

Voor de brug over de Lage Vaart heeft de provincie een ontwerp ingediend met rechte damwanden en een kortere overspanning dan het eigen beeldkwaliteitsplan aangeeft. De provincie heeft hiervoor gekozen omdat het een besparing van 200.000 euro oplevert.

De gemeente Dronten is het daar niet mee eens: ,,Temeer nu duidelijk wordt dat de beeldkwaliteit ernstig afwijkt van het beeldkwaliteitsplan en dat de meerkosten op de totale investering relatief beperkt zijn, maar er wel een beeld wordt neergezet voor de komende 60 tot 80 jaar. Met andere woorden; de meerkosten staan in geen verhouding tot de verminderde beeldkwaliteit op termijn.ā€

Planning Passage

B en W hebben de provincie meteen op de hoogte gesteld van het besluit, zodat er gewerkt kan worden aan een alternatieve oplossing. Ook is toegezegd dat een nieuw ontwerp snel beoordeeld wordt, zodat de planning van de realisatie van de Passage Dronten niet in gevaar komt.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 4 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 5 uur geleden