Het hoofdveld van Asv Dronten.
Het hoofdveld van Asv Dronten. ©maartenheijenk.nl

Gemeente ziet helemaal niks in symbolische huurprijs voor hoofdveld Asv Dronten

Sport

DRONTEN – Asv Dronten moet voor het hoofdveld gewoon duizend euro per jaar aan huur blijven betalen. Een aanvraag van de stichting Sportbedrijf Dronten om een symbolische huur van 1 euro per jaar in rekening te brengen, is door B en W afgewezen.

Asv Dronten heeft het hoofdveld volledig zelf aangelegd en onderhoudt het kunstgras ook zelf. Daarvoor is indertijd de stichting Sportbedrijf Dronten in het leven geroepen. Deze stichting heeft met de gemeente afgesproken dat er jaarlijks duizend euro wordt betaald.

De stichting heeft de gemeente in maart een brief gestuurd, waarin gewezen wordt op de wettelijke mogelijkheid om een symbolische huursom van 1 euro in rekening te brengen. De gemeente erkent dat die mogelijkheid bestaat, maar wil er niet aan meewerken.

Een redelijk bedrag

,,Het staat de gemeente vrij om een hogere huurprijs in rekening te brengen”, schrijven B en W. De gemeente wil de exploitatie van sportaccommodaties zoveel mogelijk dekken uit middelen die uit de samenleving afkomstig zijn en vindt die duizend euro nog steeds een redelijk bedrag.

,,De ondergrond vertegenwoordigt een zelfstandige waarde. Er kan derhalve geen sprake zijn van een huursom van 1 euro”, aldus het college.

Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 22 uur geleden
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 23 uur geleden