Wethouder Nico Verlaan
Wethouder Nico Verlaan ©maartenheijenk.nl

Provincie fluit gemeente Dronten inderdaad terug inzake Zuiderzee op Zuid

Algemeen

LELYSTAD – Zoals verwacht hebben Gedeputeerde Staten van Flevoland afwijzend gereageerd op het besluit van de gemeenteraad van Dronten om permanent wonen toe te staan in het appartementencomplex Zuiderzee op Zuid in Biddinghuizen. Als de gemeente Dronten haar zin wil hebben, is nu een gang naar de Raad van State de enige uitweg.

De gemeenteraad van Dronten wil verpaupering tegengaan in het appartementencomplex. De 157 recreatiewoningen liggen slecht in de markt en volgens de gemeente is het toestaan van permanente bewoning daarvoor de oplossing.

Blijft verboden

De provincie ziet dit als het creëren van een nieuwe dorpskern en Provinciale Staten heeft dit plan drie jaar geleden al afgewezen. Gedeputeerde Staten houden hieraan vast en hebben de gemeenteraad nu teruggefloten: ,,Dat betekent dat de mogelijkheid om permanent te wonen op Zuiderzee op Zuid uit het bestemmingsplan wordt gehaald. Permanente bewoning aldaar blijft dus verboden.”

Het ligt voor de hand dat de gemeente Dronten nu naar de Raad van State gaat. Sandra Nobel (PvdA) heeft tijdens de raadsvergadering over dit onderwerp aan wethouder Nico Verlaan gevraagd naar de juridische kosten. De wethouder antwoordde dat projectontwikkelaar Tijhuis heeft toegezegd deze kosten op zich te nemen.

Dossier Zuiderzee op Zuid