De keuring in Dronten
De keuring in Dronten © Jennifer Sauer

Flevolandse KWPN-titels voor De Wit (Dronten) en De Lange (Swifterbant)

Sport

DRONTEN – In en rond de Flevomanege in Dronten werd woensdag de KWPN-keuring gehouden. Kampioen bij de hengstveulens springen werd Landrij (V. Baltic) van G. de Wit uit Dronten. Flevolands kampioen in de springrichting werd de merrie How Tender F Tarpania van de heer A.P.G de Lange uit Swifterbant.

Verslag KWPN regio Flevoland:

Tijdens de inrichting van de prachtig terreinen rond de Flevomanege te Dronten voor de KWPN keuring keek de organisatie van het gebeuren bedenkelijk. De dag ervoor was er namelijk 50 mm water gevallen. Alle hoop was er op gericht dat de keuring toch op de fraai ingerichte buitenterreinen gehouden zou kunnen worden.

Er werden ongeveer 50 paarden gekeurd voor de stamboekopname. Ook een aantal merries van Flevolandse leden werd gekeurd en in het stamboek opgenomen.

In het middagprogramma mochten zij terugkomen. Tussen de ochtendkeuring en de middagkeuring verzorgde stoeterij Sollenburg van de familie A. Zegveld uit Almere een showblok. Jonge talenten en oudere hoog geklasseerde paarden in de sport passeerden de revue. Het is werkelijk heel bijzonder hoeveel kwaliteitsvolle, talentvolle paarden familie Zegveld door de jaren heen reeds heeft gefokt. Helaas begon het te regenen en werd de keuring verhuisd naar de binnenmanege van Flevomanege.

De kampioenen

Op het eind van de middag werden de kampioenen bekend gemaakt. Kampioen bij de hengstveulens springen werd Landrij (V. Baltic) van G. de Wit uit Dronten. Bij de dressuurveulens werd Lorenzo ( V. El Capone) Flevolands kampioen, fokker/eigenaar is Teun Hassink uit Zeewolde. De heer Teun Hassink mag zich ook fokker van het jaar noemen. Hij werd op deze middag gehuldigd door de voorzitter van regio Flevoland.

Flevolands kampioen bij de 3-jarige dressuur paarden werd Ilona Sollenburg ( V. Charmeur), fokker/eigenaar de heer A. Zekveld uit Almere. Flevolands kampioen in de springrichting werd de merrie How Tender F Tarpania van de heer A.P.G de Lange uit Swifterbant.

Naar het NK

De Nederlandse KWPN kampioenschappen worden van 8 t/m 13 augustus gehouden op het nationaal Hippisch Centrum van de KNHS/KWPN in Ermelo.

Naast het veulen Landro van de heer G. de Wit, Lorenzo van Teun Hassink uit Zeewolde mag daar ook heen Lo Sanctos van de Suydersee (V. Quasimodo van de Molendreef), fokker/eigenaar Suydersee stud ( Biddinghuizen). Naast de merrie Ilona van de familie Zegveld mag ook Elegance Sollenburg (V. Tango) van dezelfde fokker naar de Nederlandse kampioenschappen.

Zie de volledige uitslag op kwpn.nl.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 5 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 6 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 6 uur geleden