Daniel Haver met Hiawatha
Daniel Haver met Hiawatha Flevoruiters (archieffoto)

Ellen van Arendonk en Eleanor rijden mooie dressuurproef in Hoonhorst

Sport

DRONTEN - Ellen van Arendonk en haar paard Eleanor reden zaterdag bij de Bergruiters in Hoonhorst een mooie dressuurproef in de klasse Z1. Met 233 punten wonnen Ellen en Eleanor de eerste prijs.

Verslag Flevoruiters

Dit afgelopen weekend werd er dressuur gereden. Cynthia Huijgen kwam bij Maverick Stables in Lelystad de ring in met haar paard Bonita. Met 188,5 punten won deze combinatie de tweede prijs in de klasse M2.?

NIels Remijn en zijn D-pony Sambuco reden zaterdag naar Hierden om te starten in de klasse L2. Niels en Sambuco lieten twee mooie proeven zien. Met 208 punten en 187 punten wonnen zij een eerste en een derde prijs.

Emmeloord

Tereza Israel ging zaterdagochtend met haar D-pony De Mensinghe’s Juliaantje naar een wedstrijd op het Hippisch Centrum in Emmeloord. Tereza en Juliaantje lieten daar twee mooie proefjes in de klasse B zien. Het eerste proefje ging wat gespannen maar toch met 190 punten goed voor een derde prijs. Het tweede proefje ging al beter en met 191 punten wonnen ze met die proefje de tweede prijs. Voldaan werd Juliaantje bij de Patricia Hoeve weer in de wei gezet.

Tineke Holtslag ging zondag naar een warm Emmeloord. Met haar paard Dolce Vita reed zij twee proeven in de klasse L1. Dolce had na vorige week de smaak te pakken. Met 191 punten en 189 punten wonnen Tineke en Dolce een tweede en een derde prijs. Samen met meerder stalgenoten van PCD die meereden en kwamen supporten was het een gezellige middag.

Soest

Maar er werd ook gesprongen dit weekend. Daniel Haver en zijn C-pony Hiawatha reden zondag bij Stal Johan Laseur in Soest mee in de klasse M categorie D en E. Het resultaat was super. Met een foutloos basisparcours gevolgd door een foutloze barrage wonnen ze een eerste prijs. In het tweede parcours een balkje op de laatste hindernis nummer 10 maar dit was nog goed voor de tweede prijs.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 23 juli in Hoonhorst

  • Ellen van Arendonk - paard Eleanor dml - dressuur klasse Z1 - 1ste prijs

Wedstrijd op zaterdag 23 juli in Hierden

  • Niels Remijn - D-pony Sambuco - dressuur klasse L1 - 1ste en 3de prijs

Wedstrijd op zaterdag 23 en zondag 24 juli in Emmeloord

  • Tereza Israel - D-pony De Mensinghe’s Juliaantje - dressuur klasse B - 3de en 2de prijs
  • Tineke Holtslag - paard Dolce Vita - dressuur klasse L1 - 2de en 3de prijs

Wedstrijd op zaterdag 23 juli in Lelystad

  • Cynthia Huijgen - paard Bonita - dressuur klasse M2 - 2de prijs

Wedstrijd op zondag 24 juli in Soest

  • Daniel Haver - C-pony Hiawatha - springen klasse M - 1ste en 2de prijs