Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Roggebotstaete houdt wildoogstdag: ,,Leven van het land”

Algemeen

DRONTEN - Er is veel eetbaars te vinden op landgoed Roggebotstaete in Dronten. Op vrijdag 16 september wordt er van 13 tot 21 uur een ‘wildoogstdag’ gehouden.

,,Het landgoed kun je eten. Het geeft een enorme hoeveelheid gezonde, zuivere voeding. En die ligt voor het oprapen”, schrijft Roggebotstaete over deze dag, ,,Je ziet het landgoed zoals je het nog niet eerder zag. Het is prachtig om er te wandelen, maar er is meer te zien. Alles hangt met elkaar samen en veel daarvan is eetbaar.”

Ellen Mookhoek

De dag staat onder leiding van Ellen Mookhoek uit Amsterdam. Haar passie is het verzamelen en verbouwen van eetbare planten. Zij begeleidt moestuinprojecten, organiseert wildplukwandelingen en adviseert bij het eetbaar maken van buitenruimtes.

Als jager/verzamelaar neemt Ellen de bezoeker mee op reis in de wereld van eetbare en oogstbare planten en dieren. Ze vertelt hoe dat eruit ziet en smaakt. ,,Het is de perfecte manier om kennis te maken met kruiden en groenten oogsten, een dier panklaar maken en koken op open vuur.”


Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 10 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 11 uur geleden