Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Everbake uit Dronten neemt bedrijf in bakkerijmachines over

Partnerbijdrages

DRONTEN - De Everbake Group, gevestigd aan De Aar in Dronten, heeft een principeakkoord bereikt over de overname van Zeeland Technical Solutions BV (ZTS) uit Zierikzee. De overname moet plaatsvinden per 16 september. ZTS heeft dit bekend gemaakt op haar website.

ZTS ontwikkelt, produceert, verkoopt en onderhoudt bakkerijmachines. Deze machines zijn bekend onder de merknamen ‘Zela’ en ‘Zelamatic’. Het bedrijf maakt deel uit van Zeelandia, dat zich vooral richt op bakkerij-ingrediënten. Zeelandia wil op dat terrein toonaangevend zijn en hier passen de bakkerijmachines niet bij.

Everbake

Bij Everbake passen die machines juist wel. Directeur Peter Eversdijk: ,,Voor ons betekent de overname van ZTS een versterking van onze positie in de bakkerijmachinebranche in binnen- en buitenland en een belangrijke basis voor verdere groei.”

,,Everbake en Zeelandia werken al geruime tijd samen op het gebied van totaaloplossingen voor de bakkerijmarkt in binnen- en buitenland”, aldus zeelandia.nl, ,,Everbake wil alle bedrijfsactiviteiten van ZTS overnemen en het huidige team van medewerkers intact houden. De Ondernemingsraad van Zeelandia is om advies gevraagd.”