Voor het flyeren hoeft niet altijd meer een vergunning te worden aangevraagd.
Voor het flyeren hoeft niet altijd meer een vergunning te worden aangevraagd. ©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten stelt een ‘blowverbod’ in

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft een blowverbod ingesteld. Dat verbod maakt deel uit van de vernieuwde Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De gemeente heeft geprobeerd in de nieuwe verordening minder regels op te nemen. Daarnaast is er ingezet op lastenvermindering en veiligheid.

,,De APV is een document met regels die door elke gemeente afzonderlijk wordt opgesteld en geldt voor iedereen binnen de gemeente, met als doel de dorpen netjes en leefbaar te houden”, aldus de gemeente.

Burgemeester Aat de Jonge: ,,Omdat de APV iedereen raakt, heeft het college nadrukkelijk aan inwoners gevraagd mee te denken om ons te voorzien van ideeën en adviezen.”

Flyeren en collecteren

Inwonersavonden in november en januari hebben ertoe geleid dat in de nieuwe APV een aantal artikelen is ingetrokken of gewijzigd. Dit heeft er toe geleid dat voor bepaalde activiteiten zoals flyeren in de openbare ruimte en het collecteren niet in alle gevallen meer een vergunning nodig is.

Verder zijn er nieuwe artikelen toegevoegd die de veiligheid ten goede moeten komen zoals een blowverbod en het aanwijzen van politieambtenaren als toezichthouder. In september wordt de nieuwe APV behandeld in de raadscommissie.