Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Volgende buitenlandganger bij BAS: Geling tot winterstop weg

Sport

BIDDINGHUIZEN – Hij ontbrak de afgelopen week al op de training van BAS Voetbal en nu is duidelijk waarom. Verdediger Sven Geling verkast voor een half jaar stage naar Malta en mist daardoor de complete eerste seizoenshelft van zijn club.

Het lijkt in Biddinghuizen bijna een trend te worden. Voor een langere periode naar het buitenland, waardoor men niet uit kan komen voor het vlaggenschip van BAS. De eerste in een reeks van vier was Christiaan Grin, die binnen een jaar tijd werd gevolgd door Rick Aernaudts en Robin Vos. Met Sven Geling wordt daar nummer vier aan toegevoegd.

Malta

De 20-jarige verdediger werd vorige week vrijdag aangenomen in Malta, waar hij een half jaar lang stage gaat lopen. Zodoende kan BAS-trainer Bert van den Brink tot de winterstop niet over Geling beschikken, terwijl hij afgelopen seizoen toch als basisspeler te boek stond. Na de winterstop keert Geling hoogstwaarschijnlijk weer terug in de selectie.

Zaterdag spelen de Biddinghuizenaren voor het eerst zonder Geling. Op eigen terrein wordt er dan geoefend tegen Hatto Heim. Aanvang: 14.30 uur.