Weggeefwinkel Dronten krijgt 5.000 euro zodra er een nieuwe locatie is

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft duidelijkheid gegeven over de 5.000 euro, die in februari beschikbaar zijn gesteld aan de Weggeefwinkel. Initiatiefneemster Bea Schaap krijgt het geld zodra duidelijk is wat haar bestedingsdoel is.

De gemeente Dronten beloonde in februari plannen om armoede te bestrijden met een cheque van vijfduizend euro. Bea Schaap was één van de zes winnaars van ‘Het Beste Idee van Dronten’.

SP voert actie

Inmiddels dreigt de weggeefwinkel van mevrouw Schaap om te vallen. Ze runt de winkel vanuit huis en dat is geen doen meer. De bijdrage van de gemeente zou kunnen helpen bij het vinden van een nieuw onderkomen. ,,Maar dit geld heeft zij niet ontvangen, want er moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan”, schreef de SP deze week in een persbericht, ,,Welke voorwaarden dit zijn is niet duidelijk.”

De gemeente schrijft in een reactie dat het initiatief vergezeld moet gaan van een plan van aanpak: ,,Dit is voornamelijk bedoeld om het bestedingsdoel helder te krijgen. Dit ook vanwege het feit dat het geldbedrag een eenmalige subsidie is.”

Direct beschikbaar

,,Mevrouw Schaap heeft tot op heden nog niet concreet aangegeven wat het bestedingsdoel is van het geldbedrag”, vervolgt de gemeente, ,,Dat kan zij ook niet zo lang er nog geen andere locatie gevonden is voor haar weggeefwinkel nu zij dit niet meer vanuit huis kan/wil doen."

,,Mevrouw Schaap weet echter dat ‘haar’ € 5000 er is en dat zij er direct over kan beschikken wanneer ze het nodig heeft.”

Video Weggeefwinkel

Bijgaand interview met Bea Schaap is in februari gemaakt nadat ze de cheque van 5.000 euro van de gemeente Dronten had ontvangen.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 14 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 15 uur geleden