Ook het scheepvaartverkeer kan er niet door.
Ook het scheepvaartverkeer kan er niet door. Ā©maartenheijenk.nl

Vrijwel alle automobilisten zien inrijverbod Colijnweg over het hoofd

Algemeen

KETELHAVEN - De brug over de Kampersluis bij Ketelhaven is momenteel afgesloten voor het wegverkeer. Tientallen automobilisten zien het verkeersbord aan het begin van de Colijnweg bij Dronten over het hoofd. Zij moeten na enkele kilometers weer rechtsomkeert.

De brug over de Ketelsluis is al enige tijd een bron van zorg voor de provincie Flevoland. Zo is hij enige tijd geleden al vastgelast geweest.

Sinds woensdag zijn er problemen met de sluis. Donderdag meldde de provincie Flevoland dat de storingen verholpen waren. Vrijdagavond volgde de melding dat de sluis opnieuw gestremd was en inmiddels is de brug ook voor het wegverkeer afgesloten.

Rare dingen

,,Hij is afgesloten omdat hij niet vergrendeld kan worden", legt Hugo van den Broeke uit, ,,Dat betekent dat er rare dingen kunnen gebeuren als er mensen overheen rijden." Van den Broeke kan niet zeggen aan wat voor 'rare dingen' we moeten denken: ,,Hou het er maar op dat men probeert te voorkomen dat er ongelukken gebeuren."

Afgesloten voor wegverkeer

Aan het begin van de Colijnweg bij Dronten staat een verkeersbord, doch het inrijverbod wordt door vrijwel geen enkele fietser of automobilist opgemerkt.

Het betekent dat autoā€™s enkele kilometers verderop moeten omdraaien. Fietsers slagen er doorgaans in om ondanks de wegafzetting lopend de brug te passeren.

 Automobilisten zien het inrijverbod over het hoofd.
 De brug is afgesloten voor alle wegverkeer.
Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 18 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 19 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 19 uur geleden