Asv Dronten A1
Asv Dronten A1 Asv Dronten

Asv Dronten slikt nederlaag: “Er staat nog geen team”

Sport

DRONTEN – Nog twee weken en dan wacht voor asv Dronten de eerste competitiewedstrijd. Tijd die het nog prima kan gebruiken, want zaterdag verliezen de Drontenaren met liefst 1-3 van tweedeklasser De Zouaven. En daar is natuurlijk niemand blij mee.

Ook in Dronten is het allemaal nog aftasten. De ploeg is twee weken onderweg en dat is er goed aan af te zien. Trainer Wim Kroes probeert veel uit, geeft zaterdag zo’n beetje alle spelers een uur speeltijd. Dat komt het spelpeil nog niet ten goede. “Er staat nog geen team”, is Kroes duidelijk. “Maar dat kan ook niet. We hebben een korte voorbereiding, met het systeem zijn we eigenlijk nog niet eens bezig. Het is vooral fit worden.”

Tegen De Zouaven komt asv Dronten nog wel op een 1-0 voorsprong. Aanvoerder Jodi de Boer kegelt een strafschop binnen, maar van Dronter zijde blijft het daarbij. De Zouaven komt voor de rust, eveneens via een strafschop, langszij en loopt in de tweede helft verder weg. De 1-3 is iets teveel van het goede, duidelijk is het wel. Asv Dronten is nog zoekende.

Verbeteren

“Ik miste vooral een stuk beleving en inzet en dat is toch waar we het voor een deel van moeten gaan hebben. Daar hebben we in de rust op gehamerd en in de tweede helft ging dat iets beter. Maar het moet absoluut verder verbeteren”, zegt Kroes, die vanaf komende dinsdag op zoek gaat naar zijn basiself. Dan speelt asv Dronten in Lelystad tegen Swift ’64. Aanvang: 19.30 uur.