Amplifier na de winst in The Battle of the Bands.
Amplifier na de winst in The Battle of the Bands. Jennifer Sauer

Meerpaaldagen: programma donderdag 11 augustus

maandag 8 augustus 2016 0:00

Donderdag 11 augustus

Officiële opening

De Meerpaaldagen beginnen met een sponsorontmoeting vanaf 18.30 uur. Aansluitend is om 20.00 uur de officiële opening. In verband met het 25-jarig bestaan van het festival zijn hiervoor de burgemeester èn de oud-burgemeesters van Dronten uitgenodigd.

Amplifier

Om 20.05 uur volgt het optreden van Amplifier. Deze band uit Dronten won in april ‘The Battle of the Bands’ in De Rede. Dat was een competitie voor coverbands, in het leven geroepen door de organisatie van de Meerpaaldagen. Amplifier speelt doorgaans op bruiloften en partijen.

Zeldzaam

De oorspronkelijk uit Biddinghuizen afkomstige band Zeldzaam treedt twee keer op: om 21.10 uur en om 22.30 uur. Zeldzaam bestaat uit: Pieter Leendertse, Sieberen Sybesma, Jelle Sybesma en Ronald van der Tempel. Zij brengen feestmuziek en nummers uit de Top 40, maar toerden de afgelopen periode ook met eigen werk langs theaters.

Ronnie Ruysdael

Om 21.55 uur volgt het optreden van Ronnie Ruysdael, voormalig zanger van de Sjonnies. De ‘koning van de polonaise’ is met zijn glimmende outfit, bakkebaarden en gouden tanden altijd herkenbaar. Ronnie komt al voor de derde keer naar Dronten.

Rowwen Hèze

De hoofdact op de openingsavond (23.00 uur) is Rowwen Hèze. Deze muzikanten uit America vierden het afgelopen jaar het 30-jarig jubileum. De Limburgse dialectband is uitgegroeid tot één van de grote acts in de Nederlandse popmuziek met bekende nummers ‘Bestel Mar’ en ‘Limburg’.