Sven en Lesley Boerebach
Sven en Lesley Boerebach lesleyensvenboerebach.nl

Speurtocht door Swifterbant ter nagedachtenis aan Sven Boerebach

Swifterbant

SWIFTERBANT - Een speurtocht voor kinderen tot en met 12 jaar met onderweg tal van spelletjes. Het begint op zaterdag 10 september op De Greente in Swifterbant en het eindigt bij het winkelcentrum met activiteiten als springkussens en schminken.

De dag is een initiatief van Dora Grevelink, moeder van de in 2003 bij een auto-ongeluk omgekomen Lesley en Sven Boerebach. Zij organiseert uit naam van Lesley ieder jaar een voetbaltoernooi in Lelystad en heeft uit naam van Sven een kinderboerderij opgezet in Emmeloord.

Kinderboerderij is klaar

De door Dora in het leven geroepen stichting heeft deze kinderboerderij onderhouden, heeft diertjes aangekocht, eten en dierenartskosten betaald. ,,Na 11 jaar hebben wij de kinderboerderij aan de Zonnebloemschool gedoneerd omdat hij compleet was”, aldus de moeder. Daarom wilde ze iets nieuws bedenken om de herinnering aan Sven levend te houden.

Het wordt een grote speurtocht, bedoeld voor kinderen tot en met groep 8 ,,We bieden een speurtocht aan met daarin spelletjes die wij vroeger deden, zoals stoepranden, spijkerpoepen, ringgooien, spijkerbroekhangen, zaklopen, blikgooien en skippyballen." Onderweg zijn er traktaties en het evenement eindigt bij het winkelcentrum.

Deelname is gratis

,,De deelname is gratis, want het moet voor een ieder toegankelijk zijn”, aldus Dora. Wel wil ze het aantal deelnemers beperkt houden, omdat het de eerste keer is: ,,We starten met maximaal 20 groepen van 6 tot 8 kinderen.”

De organisatie kan nog vrijwilligers gebruiken en is ook op zoek naar spulletjes: ,,Voor het koekhappen, maïs voor de popcorn, ranja of ander soort drinken en wat snoepgoed.”

Inschrijven: speurtocht@lesleyensvenboerebach.nl


Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 5 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 6 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 6 uur geleden