Swifter Smarties
Swifter Smarties ©maartenheijenk.nl

Swifter Smarties kijken uit naar theateroptreden met Ernest Beuving

Cultuur

SWIFTERBANT - De Swifter Smarties kijken reikhalzend uit naar hun optreden in theater De Meerpaal op zaterdag 10 december. De Swifterbanters zijn die avond achtergrondkoor bij de theatershow van Ernest Beuving. ,,De zaal is nu al bijna uitverkocht”, weet Marina Lancée.

De Swifter Smarties zijn in 2011 opgericht ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Swifterbant. ,,156 Swifterbanters met en zonder zangbeperking deden toen mee aan dat project”, blikt Marina Lancée terug, ,,Na dit jubileumproject maakten 80 Smarties een doorstart.”

Eerste lustrum

Het koor heeft inmiddels drie tv-optredens achter de rug en heeft twee cd’s uitgegeven. Met het optreden in De Meerpaal luiden de Swifter Smarties hun eerste lustrum in. ,,In het kalenderjaar 2017 zullen we zeker nog veel van ons laten horen.”

Ernest Beuving

Ernest Beuving komt naar De Meerpaal met het programma ‘Klap van de korenmolen’: ,,Een spoedcursus geluk, gegeven door iemand die zelf ooit in de psychiatrie belandde en daar vooral leerde: hoe gek het is om het niet te zijn.”

De Meerpaal schrijft over het cabareteske muziektheaterprogramma: ,,Half concert, half cabaret met veel humor, imitaties, persiflages, spontaniteit en geen geposeer. Het koor zingt heerlijk mee en ligt tijdens zijn acts tussendoor onder de stoel van het lachen. Die acts gaan van een borderlinedansende Keltische zanger en een Toon Hermans over iPhones tot een Mick Jagger met ADHD.”