Emoties bij Arijan Diender.
Emoties bij Arijan Diender. ©maartenheijenk.nl

Lintje leidt tot natte ooghoeken bij Meerpaaldagen-coördinator Arijan Diender

Cultuur

DRONTEN - Na afloop van deze Meerpaaldagen stopt Arijan Diender na 20 jaar als coördinator en bestuurslid van het evenement. Bij de openening van de 25ste Meerpaaldagen werd hij geridderd door burgemeester Aat de Jonge. De geëmotioneerde Diender pinkte een traantje weg.

Zelfs toen de coördinator bij de opening van de Meerpaaldagen naar voren werd geroepen en alle lof kreeg toegezwaaid, had hij niets in de gaten. Hij keek stiekem mee op het spiekbriefje van de burgemeester, waarop al zijn verdiensten stonden opgesomd.

Willem-Alexander

De belangrijkste mededeling stond echter niet op dat briefje. ,,Weet je wie hier heel graag had willen zijn Arijan? De koning’’, onthulde de burgemeester.

,,Maar de koning kon vanavond niet. Dus hij heeft hij aan mij gevraagd een onderscheiding aan jou uit te reiken. Je bent benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau!” Onder luid applaus kreeg Diender de versierselen opgespeld.

De vrijwilligers zijn de VIP’s

De uitreiking vond plaats tijdens de sponsorbijeenkomst aan het begin van de Meerpaaldagen. ,,Jullie denken dat jullie de VIP’s zijn”, zei de burgemeester tegen de sponsors, ,,Maar dat is niet zo: de vrijwilligers die jaar in jaar uit dit feest voor ons en voor jullie organiseren, dàt zijn de VIP’s. Als één groep een compliment verdient, dan zijn zij dat wel.”

Hij lichtte vervolgens Arijan Diender er uit als voorbeeld voor al die anderen. De burgemeester roemde zijn verdiensten voor de Meerpaaldagen en het Rode Kruis: ,,Arijan is dè spil van de organisatie. Deze man heeft een tomeloze energie en hij is betrouwbaar, hij is echt met zijn hart verbonden aan de Meerpaaldagen.”

Video Arijan Diender

Meerpaaldagen