@svLelystad1

Asv Dronten laat Flevo Cup na strafschoppen aan Lelystad ‘67

DRONTEN – Strafschoppen zijn zaterdag nodig om de finale van de Flevo Cup te beslissen. In de reguliere speeltijd zijn asv Dronten en Lelystad ’67 niet verder gekomen dan 2-2 en zo volgt er een penaltyreeks. Daarin missen Jodi de Boer en Denzel Budde, waardoor gastheer Lelystad de cup wint.

De finale om de Flevo Cup geldt voor asv Dronten zaterdag als laatste test richting de start van de competitie. Het treffen met Lelystad wijst uit dat asv Dronten nog voldoende werk te doen heeft, want het is op zich al een wonder dat de strafschoppen worden gehaald. “Je kon wachten op de 3-2”, ziet ook Dronten-trainer Wim Kroes. “Zij hebben wel een aantal grote kansen gehad. We hadden er al eerder tegenaan kunnen lopen.”

Goal Budde

Toch haalt asv Dronten de penaltyreeks. Via sterkhouder Denzel Budde maakt het voor de rust een achterstand ongedaan en in de tweede helft komt Dronten plots op voorsprong. Een verre ingooi van diezelfde Budde komt terecht bij Jodi de Boer en hij tikt de 1-2 binnen. Lang kunnen de Drontenaren daar echter niet van genieten, want een minuut later is het alweer gelijk.

Daarmee eindigt de generale van asv Dronten in een gelijkspel, al ziet trainer Kroes het niet als een generale. Zijn ploeg is groeiende en dat vergt tijd. De seizoensouverture van komende zaterdag tegen Eemdijk komt eigenlijk ook te vroeg. Maar hij staat wel op het programma en dus gaat het al heel snel om de punten.