Afbeelding
Foppen Media

PEC Zwolle en gemeente Dronten beklinken samenwerking

Sport

DRONTEN – Burgemeester Aat de Jonge was zaterdag niet op de Meerpaaldagen, maar in het MAC3Park Stadion. Daar zette hij zijn handtekening onder de samenwerking met PEC Zwolle, waarmee men hoopt op ingangen in het netwerk van de Zwolse voetbalclub.

De deal met de maatschappelijke tak van de eredivisionist kost de gemeente op jaarbasis 9.100 euro per jaar. Van sponsoring is echter geen sprake, zo stelt de burgemeester. “Nee, ik zie het meer als een investering. Ik verwacht dat we er echt iets voor terugkrijgen, bijvoorbeeld qua kennis. Maar ook in de praktijk voor clubs als asv Dronten, BAS, Swift ’64 en Reaal.”

Voorbeeld uit Houten

De Jonge was in Houten, daar waar hij eerder burgemeester was, ook al betrokken bij een soortgelijke samenwerking. “Dan gingen er spelers van de voetbalclub een paar dagen trainen bij FC Utrecht, of kwam er een trainer van FC Utrecht naar de voetbalclub. Ik hoop dat onze voetbalclubs daar ook profijt van gaan hebben.”

Maar uiteindelijk is het vooral te doen om het netwerk van de beide partijen. Daar hopen zowel PEC als de gemeente Dronten het nodige uit te halen. “Er zijn veel gelijkenissen. Zo hebben zij ondernemers nodig en hebben wij ondernemers nodig. PEC zoekt de scholen en ook de gemeente moet dat doen. Het is goed om te kijken hoe het netwerk wordt opgebouwd. Een soort kennisoverdracht, maar ook de ervaringen. Als samenleving moeten we daar sterker van kunnen worden”, aldus De Jonge.

De eerste kennismaking tussen Dronten en PEC verliep op sportief vlak een stuk slechter af. De Zwollenaren verloren zaterdag met liefst 0-3 van Sparta Rotterdam.

Voetbalprogramma

Dinsdag 16 augustus

  • BAS - SC Veluwezoom (oefen, 20.30 uur)
  • SV Ens - Reaal Dronten (oefen, 20.00 uur)

Donderdag 18 augustus

Zaterdag 20 augustus

Dinsdag 23 augustus

Zaterdag 27 augustus

Dinsdag 30 augustus

Zaterdag 3 september (competitie)

Zaterdag 10 september

Zaterdag 17 september

Zaterdag 24 september

Zaterdag 1 oktober

Zaterdag 8 oktober

Zaterdag 15 oktober

Zaterdag 29 oktober

Zaterdag 5 november

Zaterdag 12 november

Zaterdag 26 november

Zaterdag 3 december

Zaterdag 10 december

Zaterdag 14 januari

Zaterdag 21 januari

Zaterdag 28 januari

Zaterdag 4 februari

Zaterdag 11 februari

Zaterdag 18 februari

Zaterdag 11 maart

Zaterdag 18 maart

Zaterdag 25 maart

Zaterdag 1 april

Zaterdag 8 april

Zaterdag 22 april

Zaterdag 29 april

Zaterdag 6 mei

Zaterdag 13 mei