Lisanne van der Heide tijdens de IJsselmeermarathon.
Lisanne van der Heide tijdens de IJsselmeermarathon. Zuiderzeezwemmers

Lisanne van der Heide uit Dronten zwemt IJsselmeer over in minder dan 7 uur

Sport

DRONTEN - Lisanne van der Heide van de Zuiderzeezwemmers zwom zaterdag binnen de 7 uur (6:56 uur) het IJsselmeer over. Ze eindigde op de vijfde plaats bij de dames tijdens het jaarlijkse NK marathonzwemmen.

Het NK was een enorm zware editie met een watertemperatuur van 17 graden, hoge golven en tegenwind. Direct al na de start in Stavoren werd Van der Heide geconfronteerd met golven van soms wel twee meter hoog. Het navigeren op het grote IJsselmeer bleek daardoor een grote uitdaging.

Erik van der Heide

Na ongeveer een half uur zwemmen voegde de begeleidingsboot zich bij Lisanne, met daarop haar coach Erik van der Heide. Vanaf dat moment bepaalde de schipper de koers en moest Lisanne naast de boot blijven zwemmen.

Lisanne hield gedurende de race het aantal zwemslagen per minuut constant op 68. Elk half uur at en dronk ze iets. Na 2 uur stapten de eerste deelnemers uit de race en na ongeveer 5 uur sloeg de vermoeidheid ook bij de Drontense steeds meer toe.

Luid applaus

Uiteindelijk zwom zij onder luid applaus van het toegestroomde publiek de haven van Medemblik in. In totaal verschenen 21 zwemmers aan de start van de IJsselmeermarathon, waarvan er 13 de finish niet haalden. Slechts 6 vrouwen en 2 mannen bereikten Medemblik.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 3 uur geleden