De gedeputeerden van de provincie Flevoland.
De gedeputeerden van de provincie Flevoland. Wierd Massink

Ook Ellerveld in Biddinghuizen heeft aanvraag voor permanente bewoning ingediend

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Er ligt bij de gemeente Dronten een verzoek om permanente bewoning op recreatiebungalowpark Ellerveld in Biddinghuizen toe te staan. Met het oog op de ontwikkelingen bij Zuiderzee op Zuid is er door de eigenaar van dit recreatiepark een beroep gedaan op het ‘gelijkheidsbeginsel’.

De gemeenteraad van Dronten heeft vlak voor het zomerreces besloten het bestemmingsplan voor het appartementencomplex Zuiderzee op Zuid te veranderen. Door deze wijziging moet permanente bewoning mogelijk worden.

De stukken liggen met ingang van morgen (donderdag 18 augustus) ter inzage. Dan kunnen er ook bezwaren worden ingediend.

Precedentwerking

De provincie Flevoland en de gemeente Zeewolde zijn het niet eens met die nieuwe bestemming. Gedeputeerde Staten hebben daarover een aangetekende brief aan de gemeenteraad gestuurd.

Daarin wijzen ze onder andere op de precedentwerking. Volgens een meerderheid van de raad is daarvan geen sprake, maar de provincie vindt dat Dronten verder moet kijken dan de eigen gemeentegrenzen.

GS zijn benieuwd

Verwijzend naar de aanvraag van Ellerveld denkt de provincie dat er zelfs binnen de gemeente Dronten sprake kan zijn van precedentwerking. In het verleden heeft de gemeente Dronten verzoeken tot permanente bewoning op Ellerveld afgewezen. Gedeputeerde Staten zijn benieuwd hoe de gemeente gaat reageren op het nieuwe verzoek.

Dossier Zuiderzee op Zuid

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 19 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 19 uur geleden