Daling in de detailhandel.
Daling in de detailhandel. ©maartenheijenk.nl

Aantal WW-uitkeringen in Dronten in juli met 2% gedaald

Algemeen

DRONTEN - Het aantal WW-uitkeringen is in de maand juli in de gemeente Dronten met 2% gedaald: van 1.054 naar 1.033. Het aantal uitkeringen ligt nog wel hoger dan eind juli 2015. Toen kregen 981 mensen een WW-uitkering. Meer dan de helft van de mensen met WW is ouder dan 50 jaar.

Persbericht UWV:

Het aantal lopende WW-uitkeringen in Flevoland is in de afgelopen maand gedaald. Nu zijn er 11.318 lopende uitkeringen, 231 lager dan de vorige maand (-2,0 %). Deze daling voor de provincie Flevoland ligt iets boven het landelijk gemiddelde (-1,6%).

De daling deed zich in bijna alle sectoren voor. De grootste daling kwam voor rekening van de uitzendbedrijven. In deze sector daalde het aantal lopende ww-uitkeringen met 129, dit is een daling van 9,0%. Daarmee zorgde deze sector voor meer dan de helft van het aantal dalingen in de gehele provincie Flevoland.

Ondewijs

Het aantal uitkeringen in de sector onderwijs is deze maand gestegen met 15,4%. Dit is voor de tijd van het jaar niet ongewoon.

Een goede graadmeter voor het economisch herstel is het aantal nieuwe WW-uitkeringen. In de eerste zeven maanden van 2016 waren dit er 7.644. Dit zijn er bijna 1.300 minder dan het eerste halfjaar 2015, een daling van 14%.

Landbouw en detailhandel

Deze daling is niet voor alle sectoren even groot. In twee sectoren steeg de instroom ten opzichte van het vorig jaar, namelijk landbouw en detailhandel.

Bij de overige sectoren was een daling in de instroom. De instroom daalde het meest in de sectoren zorg & welzijn, Financiele dienstverlening & overige zakelijke dienstverlening, en de uitzendbedrijven. Ook daalde de instroom in de belangrijke economische motor, de bouwnijverheid.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden