Swift '64 begint bekercyclus met keurige overwinning
Swift '64 begint bekercyclus met keurige overwinning brugmedia.nl

SWIFTERBANT - Het afgelopen seizoen eindigde voor Swift '64 dramatisch, maar van naweeƫn is absoluut geen sprake. De vierdeklasser begon donderdag met een thuiswedstrijd tegen ESC aan het bekertoernooi en won met 2-1. "Een goede eerste, maar een moeizame tweede helft", concludeert trainer Patrick Posthuma.

Beter kon Swift het seizoen donderdagavond niet beginnen. Het seizoen was officieel twee minuten onderweg en de eerste treffer lag al binnen. Daar had Swift wel de hulp van de tegenstander voor nodig, want een Elburger deponeerde de bal achter zijn eigen doelman. Een bliksemstart dus en dat begin werd gevolgd door een prima eerste helft.

Bont maakt de tweede

Net voor rust bekroonde linksbuiten Rowald Bont de keurige 45 minuten met de 2-0 en die achterstand wist ESC niet meer om te draaien. De Elburgers waren in de tweede helft wel de bovenliggende partij en maakten na een dik uur nog de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij. Swift drie punten rijker, een goed begin op weg naar de eerste knock-outronde.

Voor Swift '64 volgt aankomende dinsdag het volgende bekerduel en dat is direct een pikante. In Swifterbant wacht dan Batavia '90, dat vorig seizoen ten koste van Swift kampioen van de vierde klasse C werd. Aanvang: 18.45 uur.