Afbeelding
Karakter Uitgevers BV

Rianne van Vulpen uit Swifterbant schrijft kookboek ‘Gezondigen’

Swifterbant

SWIFTERBANT - Rianne van Vulpen (25) heeft samen met twee vriendinnen het boek ‘Gezondigen’ geschreven. Eind augustus ligt het kookboek in de winkels. Rianne komt uit Swifterbant en woont doordeweeks in Arnhem.

Rianne van Vulpen studeerde Nederlandse Taal en Cultuur en werkte daarna ruim twee jaar als redacteur voor de tijdschriften Gezond Eten, Easy Cooking en Healthy You. Inmiddels werkt ze voor het webwarenhuis Fonq, waar ze meewerkt aan online campagnes en culinaire producties uitwerkt voor het Mooi magazine.

Honderden receptteksten

Samen met Kim Waninge redigeerde de Swifterbantse honderden receptteksten, schreef ze artikelen over gezond eten en berekende ze voedingswaarden. ,,En daarnaast droomden we over het schrijven van een kookboek.” Die droom kwam uit dankzij de samenwerking met Judith van der Rijt, specialist op het gebied van fotografie en beeldbewerking.

,,Gezondigen is géén dieetboek maar een movement”, schrijft het drietal, ,,Als de basis gezond is, kun je bij dat leuke koffietentje óók genieten van een koffie met alles erop en eraan. Iets heerlijks als chocolade opgeven? Dàt is pas echt zonde.”

Taarten zoals ze bedoeld zijn

In het boek staan taarten zoals ze volgens de drie auteurs bedoeld zijn: ,,Mèt echte boter, mèt suiker en bloem. Gezond eten doe je zonder pakjes en zakjes, maar je hebt er ook niet per se een keukenkast vol raw superfoods voor nodig.”

,,In het boek bieden we een mix aan van recepten voor een gezonde basis en recepten voor die momenten waarop je gewoon wilt genieten van bijvoorbeeld 900 gram roomkaas omgetoverd tot een om-je-bord-bij-af-te-likken-cheesecake. De ideale balans.”

,,Gezondigen biedt ruim 40 gezonde, spannende recepten en 30 recepten om jezelf mee te verwennen.” De gerechten, variërend van ontbijt en lunch tot hoofdgerechten, snacks en desserts, zijn verdeeld over 18 ingrediëntthema’s.

Gezondigen

  • Titel: Gezondigen
  • Auteur: Kim Waninge, Rianne van Vulpen & Judith van der Rijt
  • Uitgever: Karakter Uitgevers BV
  • Prijs: € 17,99
  • ISBN: 978 90 452 0907 4
  • Gebonden, ca. 176 pagina’s
  • Verschijnt: augustus 2016
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 13 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 13 uur geleden