Klaas Huisman

Knappe comeback levert asv Dronten geen punten op

DRONTEN ā€“ Driekwartier lang lijkt asv Dronten op bezoek bij Eemdijk een kansloze ouverture af te werken. Totdat Zeger Beukers de bal in zijn eigen doel deponeert en er een enorm spektakel ontstaat. Toch gaan de Drontenaren wel onderuit: 4-3.

Het is voor asv Dronten een rentree om niet snel te vergeten. Het begint met het te laat komen van een assistent-scheidsrechter, waardoor er een half uur later wordt afgetrapt. Eenmaal afgetrapt wordt asv Dronten op alle fronten afgetroefd. Na twee minuten opent Jasper Bolland de score en zes minuten later is ook Argjend Selimi trefzeker. Daarmee lijkt de wedstrijd al gelopen, zeker als het bij rust nog 2-0 is.

Comeback

Maar dan. Kort in de tweede helft maakt Beukers een eigen doelpunt en dat brengt hoop in Drontense harten. De ploeg speelt ineens ook prima mee, al blijft Eemdijk wel de bovenliggende ploeg. Daardoor komen de Spakenburgers via invaller Klaas Bout weer op twee doelpunten verschil, maar dat deert asv Dronten niet. In de eerste de beste aanval na de tegengoal schiet Henry Huijsmans fenomenaal raak en even later is de stand weer gelijk.

Jodi de Boer schiet een penalty raak en daarmee ligt asv Dronten op koers voor een bijzonder knap punt. Dat komt er alleen niet. De comeback is spectaculair, maar toch weet Eemdijk de punten in eigen huis te houden. Het is opnieuw Bout die zich als boeman opwerpt, want hij maakt de beslissende 4-3.

Niet ontevreden

Trainer Wim Kroes was ondanks de nederlaag geen ontevreden man. ā€œDit was niet onaardig nee. In de eerste tien minuten zijn we te naĆÆef en daarna nekken persoonlijke fouten ons. Maar de tweede helft was al een stuk beter. Helaas pakken we geen puntje, maar het zij zo.ā€

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden