Loek Theunissen uit Lemmer
Loek Theunissen uit Lemmer Kunstraad Dronten

Inleiding over suikerspin bij opening expositie 5 kunstenaars in ABC-gebouw Dronten

Cultuur

DRONTEN - In het ABC-gebouw aan de Drieslag 30 wordt op zondag 11 september om 15 uur een expositie geopend met werk van vijf kunstenaars. De tentoonstelling is georganiseerd door de stichting Kunstraad Dronten.

Bij de opening geeft Martijntje Cornelia uit Rotterdam, één van de vijf kunstenaars, een inleiding over sieraden van suikerspin. De expositie duurt tot 11 november.

De kunstenaars

  • Loek Theunissen (Lemmer) - wandwerk: Laat zich inspireren door ruimte, kleur en sfeer. Zij is een groot bewonderaar van de Japanse en Chinese kunst en met een knipoog naar deze tradities ontwikkelde zij een geheel eigen stijl.
  • Nelly van der Knaap (Utrecht) - keramiek: Maakt het liefst gebruikskeramiek met een verhaal. Zij werkt meestal met porseleinklei. Het resultaat is een lichtdoorlatend, uniek object.
  • Yvonne Alting (Heerhugowaard) - collages, digitale techniek: Vindt haar inspiratie in de Japanse cultuur. Vooral de aandacht voor de schoonheid van het materiaal, de vereenvoudiging van vorm en het perfectionisme vindt zij bijzonder.
  • Hanneke Siemer (Hilversum) - wandwerk, textiel, keramiek: Is gespecialiseerd in portretten, keramiek en dessins. Haar werk bevat vaak elementen uit de natuur: vogels, takken, bladeren en dergelijke. Speciaal voor deze expositie heeft Hanneke dessins ontworpen die ontleend zijn aan de Japanse cultuur.
  • Marijntje Cornelia (Rotterdam) - suikerspin: Is gespecialiseerd in het werken met suikerspin en in staat om dit materiaal, bekend als snoepgoed, te transformeren naar een draagbaar designstuk. Zij maakt kleurrijke juweeltjes van zoete lekkernij.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 4 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 5 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 5 uur geleden