©maartenheijenk.nl

BAS boekt zeer eenvoudige zege, Reaal verliest nipt

BIDDINGHUIZEN/DRONTEN – De voetballers van BAS hebben dinsdagavond hun eerste bekerwedstrijd op gemakkelijke wijze gewonnen. De Biddinghuizenaren waren twee maatjes te groot voor Wilsum, dat op een 5-0 nederlaag werd getrakteerd. Reaal Dronten verloor met 4-3 van ’t Harde.

In Biddinghuizen voltrok zich een wedstrijd die nooit een wedstrijd was. Vanaf minuut één gold BAS als de bovenliggende partij en zo liep het al voor de rust uit naar 2-0. Bas Suidgeest trof eerst doel, waarna ook aanvaller Christiaan Grin zijn doelpuntje meepikte.

Het kwaliteitsverschil werd in de tweede helft verder duidelijk gemaakt. Een klungelig eigen doelpunt zorgde voor 3-0, Art Drent maakte de 4-0 en het slotakkoord was voor wederom Suidgeest. Na een mooi overstapje van Mark Schaap frommelde hij de 5-0 binnen, waardoor BAS twee goals voorsprong heeft op VSCO ’61. Zodoende volstaat zaterdag een punt om door te bekeren.

Nipte nederlaag Reaal

Ook Reaal Dronten begon dinsdag aan het bekertoernooi, maar had iets minder succes. Bij derdeklasser ’t Harde speelden de Drontenaren een moeizame eerste helft, maar in de tweede helft werd er aardig orde op zaken gesteld. Door goals van Kevin Valk (2x) en Adil el Morabit verloor Reaal uiteindelijk verdienstelijk met 4-3.