Mark Veldman
Mark Veldman ©maartenheijenk.nl

Swift ’64 toont karakter en neemt enigszins revanche

Sport

SWIFTERBANT – De pijn van het verloren kampioensduel zal nooit helemaal verdwijnen. Maar Swift ’64 wint dinsdag wel met 3-2 van Batavia ’90 en neemt zo toch een klein beetje revanche. Helemaal lekker omdat de ploeg een 0-2 achterstand ongedaan maakt.

Het treffen tussen Swift en Batavia was ongetwijfeld het meest spraakmakende duel in de groepsfase van de districtsbeker. In mei speelden de teams nog een beslissingsduel om het kampioenschap in de vierde klasse C, op wonderbaarlijke wijze gewonnen door Batavia. Een dikke twee maanden later staan de ploegen weer tegen over elkaar, nu in het kader van de districtsbeker.

Ook ditmaal lijkt Batavia er met het volle pond vandoor te gaan. De Lelystedelingen nemen voor de rust een 0-1 voorsprong en verdubbelen kort na de onderbreking door een eigen treffer van Bart Griekspoor de score. Toch weet Swift de rug te rechten en komt het terug. Een eigen treffer helpt lekker mee, waarna tien minuten voor het eind Mark Veldman de stand in evenwicht brengt.

Matchwinner Krol

Uiteindelijk komt er zelfs nog een winnaar. Kort voor het einde is ex-aanvoerder Niels Krol de gevierde man, aangezien hij de winnende 3-2 voor zijn rekening neemt. “Een knappe overwinning behaald. We hebben karakter getoond”, zegt trainer Patrick Posthuma.