Suydersee.
Suydersee. ©maartenheijenk.nl

Winkeliers Suydersee laten bij 10-jarig bestaan zien wat ze zèlf in huis hebben

Algemeen

DRONTEN - Winkelcentrum Suydersee viert de komende maand gedurende drie opeenvolgende zaterdagen het 10-jarig bestaan. Er zijn geen dure artiesten of attracties gecontracteerd. ,,Want we willen laten zien wat de ondernemers zèlf in huis hebben”, zegt centrummanager Leo Hoksbergen.

Evenementen in Suydersee worden sinds kort niet meer georganiseerd door de winkeliersvereniging. Niet alle ondernemers betaalden mee aan die vereniging en daarom heeft de gemeente Dronten een reclamebelasting ingevoerd en moeten àlle winkeliers in het centrum nu hun portemonnee trekken.

Er is een stichting in het leven geroepen die met dat geld activiteiten organiseert. De viering van het 10-jarig bestaan wordt de vuurdoop van die stichting DOES (Dronter Ondernemersfonds Evenementen Suydersee).

Wat heb je zelf te bieden?

Als een winkelcentrum een jubileum viert, moet het om dat winkelcentrum zelf gaan en niet om allerlei dure attracties, vindt Leo Hoksbergen, die in dienst is van DOES. ,,Als je een dure artiest of een band inhuurt, mis je de essentie van het 10-jarig bestaan. Namelijk: wat hebben we zelf te bieden?”

De ondernemers gaan zichzelf profileren aan de hand van drie thema’s. Eerst is er een dag waar voeding en lekkernijen centraal staan. De tweede zaterdag draait om levensstijl en schoonheid en de derde om mode. ,,Dat laatste thema is al vaker succesvol uitgerold in Suydersee”, weet de centrummanager.

Laat zien wat je in huis hebt

,,Wij vragen de ondernemers: pak uit, laat zien wat je in huis hebt, laat zien waar je bijzonder in bent en verras de consument." De stichting is momenteel bezig om de ondernemers te enthousiasmeren om met leuke dingen te komen voor de consument. ,,En dat gaat goed, want we hebben voor alle drie de dagen al ruim voldoende deelnemers om er een mooi programma van te maken.”

Hoksbergen kijkt uit naar de drie zaterdagen. Het gaat tijdens het feest in zijn ogen om beleving en interactie tussen ondernemers en consumenten. Er komt een strippenkaart, waarmee consumenten tijdens het jubileumfeest langs de ondernemers kunnen om dingen te proeven of om aan andere acties mee te doen. Ook komen er entertainers die fungeren als wegwijzers voor de consumenten.

Agenda Suydersee

  • Za. 27 aug.: piratenfestival.
  • Zo. 28 aug.: koopzondag
  • Za. 3 sep.: streekmarkt.
  • Za. 10 sep.: food event.
  • Za. 17 sep.: lifestyle & beauty event.
  • Za. 24 sep.: fashion event.
  • Zo. 25 sep.: koopzondag.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 2 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 3 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 3 uur geleden