Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Boodschap Ketelhavenloop: ,,Ga niet proberen een PR te lopen”

Sport

KETELHAVEN - Als komende zondag de Ketelhavenloop wordt gehouden, is het naar het zich laat aanzien warm, maar niet zo heet als gisteren en vandaag. ‘Racedirecteur’ Adriaan Sparreboom maakt zich dan ook geen zorgen, al heeft de organisatie wel de nodige voorzorgsmaatregelen genomen.

Er hebben zich tot nu toe iets meer lopers aangemeld dan vorig jaar. Sparreboom verwacht dat zich zondagmorgen nog wel wat deelnemers zullen melden: ,,Ik heb de idee dat men de kat uit de boom kijkt en ik verwacht dat we in de buurt van het aantal van vorig jaar uitkomen.” Toen waren er 170 lopers, ongeveer 50 meer dan het jaar daarvoor.

Voldoende drinken

De lopers krijgen van de organisatie het advies om onderweg voldoende te drinken, om zich luchtig te kleden en om het looptempo aan te passen aan de omstandigheden. ,,Dat betekent: niet te hard van start gaan en niet proberen een PR te lopen”, licht Adriaan Sparreboom toe.

Op zich is de Ketelhavenloop wel gewend dat het warm is. Dat was ook vorig jaar het geval. ,,Ik heb vroeger -toen ik hier nog niet woonde- regelmatig meegelopen en in mijn herinnering was het altijd warm”, blikt Sparreboom terug.

Sproeier

,,Het is maar een rondje van 5 kilometer en onderweg zijn er twee verversingspunten, dus genoeg kans om iets te drinken. Er is een sproeier waar ze onderdoor kunnen lopen en uiteraard is er EHBO aanwezig. Bovendien starten we al om 11 uur, dus dat is niet het warmste moment van de dag. En het schijnt dat we westenwind krijgen. Ik verwacht dat het allemaal wel meevalt.”

Als de omstandigheden verergeren, gaat de organisatie zich opnieuw beraden: ,,Mocht het zo warm zijn als gisteren, dan moeten we toch even overleggen hoe we het doen…”

Ketelhavenloop