AZC Dronten
AZC Dronten Ā©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten gaat zich actief bemoeien met jeugdhulp op AZC

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten is niet verantwoordelijk voor de jeugdhulp op het asielzoekerscentrum. Toch wil de gemeente zich er in een proef actief mee gaan bemoeien. Op die manier hoopt de gemeente de jongeren alvast kennis laten maken met de manier waarop de jeugdhulp in Dronten georganiseerd is.

Het definitieve besluit is nog niet genomen, maar B en W zijn in principe akkoord met het starten van de proefperiode. Het college denkt op korte termijn een overeenkomst te kunnen sluiten met de overige betrokkenen.

11% komt uit ā€˜eigenā€™ AZC

Van de asielzoekers met een status die zich in Dronten vestigen, komt slechts 11% uit het ā€˜eigenā€™ AZC. De ambitie van de gemeente is om dit percentage te verhogen. Dat is meteen de reden, waarom de gemeente zich gaat actiever bemoeien met de jeugdzorg op het AZC.

Die jeugdhulp is momenteel -tot 2018- een verantwoordelijkheid van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers en zorgverzekeraar Menzis. Tijdens de proefperiode gaan die beide instanties samenwerken met de gemeente Dronten. De professional in het AZC aan de Vossemeerdijk staat daarbij in verbinding met de werkwijze in de rest van gemeente Dronten.

Aansluiting verbeteren

Hoe de precieze invulling eruit gaat zien wordt onderzocht door een projectgroep, bestaande uit Eline Maas, Harriet Donker en Joyce Visscher. ,,Deze pilot biedt een mooie mogelijkheid om de jeugdigen al bekend te maken met de werkwijze in Dronten en de aansluiting te verbeteren wanneer zij status krijgen in eigen gemeenteā€, melden B en W.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 18 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 19 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 19 uur geleden