Zuiderzee op Zuid
Zuiderzee op Zuid ©maartenheijenk.nl

B en W Dronten besluiten definitief tot robbertje vechten met provincie Flevoland

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het zat er al enige tijd aan te komen, maar het is nu definitief: de gemeente Dronten gaat een robbertje vechten met de provincie Flevoland over de status van Zuiderzee op Zuid. Zoals bekend heeft de gemeenteraad tegen de zin van de provincie in besloten om permanent wonen op dit appartementencomplex mogelijk te maken.

Bij de vaststelling van het besluit in de gemeenteraad was al bekend dat de gemeente hiermee de provincie tegen de haren in streek. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben vervolgens inderdaad het licht op rood gezet voor permanent wonen middels een zogenaamd ‘aanwijzingsbesluit’.

Beroep aantekenen

B en W hebben deze week besloten om beroep aan te tekenen tegen dit aanwijzingsbesluit. Aan het beroepsschrift wordt momenteel nog gewerkt, maar de provincie is alvast op de hoogte gesteld dat de protestbrief er aan komt.

Zoals bekend is de provincie met name bang voor precedentwerking. Vanuit het provinciehuis is er al op gewezen dat het bungalowpark Ellerveld inmiddels een aanvraag voor permanent wonen heeft ingediend op basis van het ‘gelijkheidsbeginsel’.

Dossier Zuiderzee op Zuid