Daan Schade
Daan Schade

Daan Schade uit Dronten Nederlands kampioen kogelslingeren bij C-junioren

Sport

AMSTERDAM - Daan Schade van atletiekvereniging Flevo Delta is vanochtend Nederlands kampioen kogelslingeren bij de C-junioren geworden. De 15-jarige inwoner van Dronten slingerde de kogel 56.57 meter weg en dat was maar liefst 9 meter verder dan de nummer twee.

De atletiekunie kent geen officieel Nederlands kampioenschap voor C- en D-junioren. De C-spelen van de Amsterdamse Atletiek Combinatie (AAC) worden echter al sinds jaar en dag als ā€˜officieuze NKā€™ bestempeld. De winnaars van deze wedstrijd mogen jaarlijks meedoen aan een interland. Deze wedstrijd voor atleten onder de 16 jaar tegen Nordrhein/Westfalen wordt volgende week gehouden in Gladbeck.

Daan Schade was vandaag de huizenhoge favoriet voor het kogelslingeren bij de Cā€™s. Hij bleef in Amsterdam weliswaar onder zijn persoonlijk record, maar maakte zijn favorietenrol volledig waar.

Discuswerpen

Gezien het tijdschema doet Daan dit weekeinde niet mee aan het kogelstoten, maar morgen komt hij wel in actie met de discus. Ook daar staat hij bovenaan op de seizoensranglijst.

Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 22 uur geleden
Afbeelding
Dronten koopt elektrische vuilniswagens: "We zien momenteel geen nadelen" 23 uur geleden
Rivierduinpad
Niet alleen Tulpenroute voert langs bloeiende tulpen, ook het Rivierduinpad 23 uur geleden