©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Reaal Dronten en BAS nemen afscheid van bekertoernooi

Sport

DRONTEN/BIDDINGHUIZEN – Voor zowel Reaal Dronten als BAS zit het bekertoernooi erop. De Drontenaren gingen zaterdag met 4-1 onderuit bij Hoevelaken en kunnen niet meer door, terwijl BAS met dezelfde cijfers verloor van VSCO ’61. Ook dat betekende uitschakeling.

De uitschakeling van Reaal Dronten komt niet als een verrassing. De vierdeklasser kende een pittige poulefase, die het dinsdag al begon met een nederlaag (4-3) bij ’t Harde. Doorbekeren leek dus al enorm moeilijk te worden en zaterdag vond Reaal haar Waterloo. Bij derdeklasser Hoevelaken ging het mis.

De formatie van trainer Henk Posthuma speelde tegen het veel sterkere Hoevelaken een kansloze wedstrijd. De thuisploeg liep simpeltjes uit naar een 4-0 voorsprong, waar alleen door Adil el Morabit nog verandering in werd gebracht. Hij maakte kort voor tijd de eretreffer, maar dat kon de positie van Reaal niet meer veranderen.

Dikke nederlaag BAS

Ook voor derdeklasser BAS is er toch een einde aan het bekertoernooi gekomen. De Biddinghuizenaren leken voor het laatste groepsduel in een zetel te zitten, maar toch bleek het uitduel bij VSCO ’61 een te hoge horde. Op 2-0 voor de thuisploeg kwam BAS via Niels Mangnus nog wel terug tot 2-1, alleen lukte het niet om door te pakken. In de slotfase liep VSCO nog uit naar 4-1 en zo kan ook BAS zich volledig richten op de competitie.