Afbeelding
Ar Nieuwland

Ruime overwinning helpt Swift ā€™64 naar volgende ronde

Sport

SWIFTERBANT ā€“ Het is Swift ā€™64 zaterdag gelukt om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de districtsbeker. De ploeg was met liefst 0-4 te sterk voor Groen Wit ā€™62, waardoor Swift zich ongeslagen groepswinnaar mag noemen.

Je kan het seizoen duidelijk slechter beginnen. Voor Swift ā€™64 was het bekertoernooi tot zaterdag een succesverhaal, mede door een knappe comeback tegen Batavia ā€™90. Het succesverhaal zette zich zaterdag voort, aangezien Swift geen kind had aan Groen Wit ā€™62.

De openingstreffer kwam op naam van spits Tom Roskam, die daarmee zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. Nog voor de rust verdubbelde Thim Verhoeven de score en ook in het tweede bedrijf bleef Swift rustig doorgaan. Het was Bas van Spronsen die nog twee keer doel trof en zo de eindstand op een duidelijke 0-4 bracht.

Klaar voor de start

In een poule met derdeklassers ESC en Batavia ā€™90 is de groepswinst een puike prestatie en een prima opmaat naar de competitiestart van volgende week zaterdag. Dan speelt Swift uit bij ā€™s Heerenbroek. Aanvang: 14.30 uur.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 18 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 19 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 19 uur geleden