Jeugdige klanten op het Meerpaalplein.
Jeugdige klanten op het Meerpaalplein. ©maartenheijenk.nl

Daisy van Vuuren maakt van de kofferbakverkoop op Meerpaalplein een familie-uitje

Algemeen

DRONTEN - Het is aan het eind van de ochtend nog niet heel druk op het Meerpaalplein, waar vandaag tijdens de koopzondag de eerste van een serie van vier kofferbakmarkten wordt gehouden. Standhouder Daisy van Vuuren is echter tevreden: ,,Het is tot nu toe rustig, maar we hebben eigenlijk best wel een hoop verkocht: wat parfumflesjes, een hele stapel strips en ook de kleding gaat goed.”

Daisy staat jaarlijks op de vrijmarkt tijdens Koningsdag in Dronten, maar het is vandaag de eerste keer dat ze aan een kofferbakmarkt meedoet. ,,We dachten: we proberen het een keer.”

Familie-uitje

Het bevalt haar goed. Niet alleen vanwege de opbrengst, maar vooral door de gezelligheid. De Drontense heeft er een familie-uitje van gemaakt. Ze bemant de stand samen met haar moeder en de stand ernaast is van haar schoonmoeder en schoonzus.

,,Vanavond gaan we met z’n allen barbecuen. Maar straks eerst nog even winkelen. Haha, ik denk dat de opbrengst van de kofferbakverkoop er dan wel doorheen gaat.”

Koopzondag

De markt begon vanmorgen al om tien uur, ruim voordat de winkels open gingen. Als we Daisy spreken is de koopzondag nog maar net begonnen: ,,Ik hoop dat het nu wat drukker wordt!”

Data kofferbakmarkten:

  • Zondag 28 augustus
  • Zondag 25 september
  • Zondag 30 oktober
  • Zondag 27 november

Organisatie: EVA-Events

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 10 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden