Gemeente betaalt € 150.000 extra voor nieuwe weg Passage Dronten

Gemeente

DRONTEN - De aanleg van Passage Dronten is met een jaar vertraagd en wordt een stuk duurder dan gepand. De provincie Flevoland is verantwoordelijk voor de snelle parallelweg en zij hebben de gemeente Dronten gevraagd om een bijdrage in de extra kosten. B en W hebben ‘ja’ gezegd en zijn bereid 150.000 euro extra neer te tellen.

Passage Dronten wordt aangelegd langs de Dronterringweg bij Dronten: tussen de rotonde Biddingringweg en de rotonde Poort van Dronten. De weg moet leiden tot een snellere doorstroming van het doorgaande verkeer. Zij hebben straks minder rotondes en geen last van landbouwverkeer.

De gemeente Dronten vindt deze snelle wegverbinding belangrijk voor Dronten. Daarom is er in 2013 al geld en personeel beschikbaar gesteld voor de parallelweg. Daar komt nu dus nog anderhalve ton bij.

Nieuwe planning

Eigenlijk had de weg eind dit jaar klaar moeten zijn. De aanleg heeft een jaar vertraging opgelopen omdat de provincie heeft gekozen voor een andere en duurdere ondergrond.

Volgens B en W wordt de aanleg binnenkort aanbesteed en gaan de werkzaamheden dit najaar van start. Passage Dronten moet vervolgens op 1 januari 2018 klaar zijn.

Onenigheid over nieuwe brug

Vorige maand botsten de provincie Flevoland en de gemeente Dronten nog over de nieuwe brug over de Lage Vaart. Het ontwerp van de provincie voldeed niet aan de welstandseisen van de gemeente.

De provincie had zich niet gehouden aan het ‘beeldkwaliteitsplan’, omdat dit een besparing van 200.000 euro opleverde. Dronten nam daar geen genoegen mee: ,,Want de meerkosten staan in geen verhouding tot de verminderde beeldkwaliteit op termijn.”

Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden